Ígéretemhez híven íme a Mautner Zsófi által összeállított rendhagyó karácsonyi menü. A főzőest óta csupán a desszertet készítettem el itthon is, Tamásom nagy örömére :), de szép lassan biztos megcsinálom az összes receptet, mert különlegesek,viszonylag könnyen elkészíthetőek és nem utolsó sorban hihetetlenül finomak. Épp ezért egyenlőre csak ennek a receptjét és fotóját közlöm, a többit majd később.
A desszerthez a zselatinlapokat beáztatjuk. A tejszínt és a kókusztejet összekeverjük a vanília kikapart magjával, hozzáadjuk a kicsit megtördelt cirtomfüvet és felfőzzük, majd 20 percet pihentetjük. Hozzáadjuk a kinyomkodott lapokat, poharakba töltjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A maracujákat félbevágjuk, kikaparjuk a belsejüket és a mézzel, a lime és citromlével és a vaníliával összefőzzük és krém tetejére tesszük. A krém lágy, selymes, édeskés és kókusz íze pedig remekül harmonizál a pikáns, egzotikus salsa-val.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: