Kaviár és Lencse

Joghurtos, sajtos málnafagylalt

Picit félve írtam bele a címbe a sajtot, de hát végül is tényleg az van benne. Fromage blanc. Ez a krémes, friss francia sajt engem leginkább a mascarponéra emlékeztet, csak sokkal lágyabb, krémesebb és annyira nem semleges az íze. 
Nemrég málnaszörpöt csináltam, passzírozva és két szűrőn is áttörve. A második szűrőben visszamaradt málnapépet használtam fel ehhez a fagyihoz és még némi szörpöt is, hogy nagyon málnás legyen 🙂
A Culináris-ban igazán baráti áron sikerült kimérve valódi görög joghurtot vennem. Ha épp nem járok arrafelé, akkor Cserpes féle natúr joghurtot szoktam összekeverni tejszínnel, szűrőbe és/vagy kendőbe teszem és 1 éjszakán át a hűtőben csepegtetem.
Mindent összekevertem, aztán pár órára hűtőbe tettem, majd fagylaltgépbe.

Hozzávalók:

250 g fromage blanc
300 g görög joghurt 
150 g tejszín
20 g invertcukor ( Arany szirup, félig invertált cukor, Ázsia Bt. )
120 g szőlőcukor
málna püré
málna szörp
1 csipet só

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Felcsigáztál! 🙂 Hétvégén szerintem meg is próbálkozom vele.

  2. Évi says:

    Nemrég ettem egy gorgonzola-dió párost fagylaltba.Valami isteni volt!Nincs a sajttal semmi baj!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!