Kaviár és Lencse

Szilveszter az Enoteca Corso-ban

A szilveszter nálunk hagyományosan két fő részvételével zajlik. Én készítem a menüt, Tamásom bontja a pezsgőt. Idén – még eltart egy darabig míg felfogom – szóval tavaly azonban elhagytuk ezt a hagyományt, mert meghívást kaptunk Pécsre, az Enoteca-ba, ahol illusztris társaságban köszönthettük az új évet. Az est fő szervezője Mach Tímea, a Csillagánizs tulajdonosa és férje Albu László volt. Ott volt Ugrai Nagy Tünde alias Ízbolygó és férje Ugrai Péter vagyis Mr. Ízbolygó. Petőfi Laci, aki a Bűvös Szakács blog jegyzékét készíti. És Fehér Zsuzsanna férjével Gyurival, akik nagy gombász hírében állnak és erről a Ha bolond, ne szedd le! blogban posztolnak is.
És mivel az est egyben borest is volt, az asztalunknál foglalt helyet a Szent Benedek pincészet tulajdonosa, dr. Farkas Géza és felesége Palcsó Ildikó, akik kitűnő boraikkal emelték a hangulatot.
A menüt pedig természetesen Várvizi Péter követte el a tőle megszokott fantasztikus minőségben, “kis” japán beütéssel. 🙂
Az ott készült fotókkal szeretnék nagyon boldog új esztendőt kívánni mindenkinek!

Menü

Menü

Kapros kecskesajtos svéd kenyérfalat nyúlhal ikrával, sajtos ropogós

Kapcsos kecskesajtos...,



Libamáj terrine, citromnádfagylalttal

Libamáj terrine, citromnádfagylalt



Reteksaláta, süllő sashimi-vel, limeleveles vinaigrette-el

Süllő sashimi



Grillezett királyrák, vanília olajjal, japán rizzsel és cukkini tempurával

Királyrák

Szárnyas erőleves csillagánizzsal

Szárnyas consommé


Cabillaud, sárgarépás miso-s szósszal, konfitált gyömbérrel és újhagymával



Őzgerinc, borókabogyós mártással, savanyú szilvakrémmel és brokkoli-karfiol kuszkusszal

Őzgerinc...,



Capuccino, passiógyümölccsel



Fehércsokoládés wasabifagylalt, zöldteás pisztáciaszósszal

Wasabifagylalt pisztáciaszósszal



Mignardies 






Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!