A szilveszter nálunk hagyományosan két fő részvételével zajlik. Én készítem a menüt, Tamásom bontja a pezsgőt. Idén – még eltart egy darabig míg felfogom – szóval tavaly azonban elhagytuk ezt a hagyományt, mert meghívást kaptunk Pécsre, az Enoteca-ba, ahol illusztris társaságban köszönthettük az új évet. Az est fő szervezője Mach Tímea, a Csillagánizs tulajdonosa és férje Albu László volt. Ott volt Ugrai Nagy Tünde alias Ízbolygó és férje Ugrai Péter vagyis Mr. Ízbolygó. Petőfi Laci, aki a Bűvös Szakács blog jegyzékét készíti. És Fehér Zsuzsanna férjével Gyurival, akik nagy gombász hírében állnak és erről a Ha bolond, ne szedd le! blogban posztolnak is.
És mivel az est egyben borest is volt, az asztalunknál foglalt helyet a Szent Benedek pincészet tulajdonosa, dr. Farkas Géza és felesége Palcsó Ildikó, akik kitűnő boraikkal emelték a hangulatot.
A menüt pedig természetesen Várvizi Péter követte el a tőle megszokott fantasztikus minőségben, “kis” japán beütéssel. 🙂
Az ott készült fotókkal szeretnék nagyon boldog új esztendőt kívánni mindenkinek!
Menü
Kapros kecskesajtos svéd kenyérfalat nyúlhal ikrával, sajtos ropogós
Libamáj terrine, citromnádfagylalttal
Reteksaláta, süllő sashimi-vel, limeleveles vinaigrette-el
Grillezett királyrák, vanília olajjal, japán rizzsel és cukkini tempurával
Szárnyas erőleves csillagánizzsal
Cabillaud, sárgarépás miso-s szósszal, konfitált gyömbérrel és újhagymával
Őzgerinc, borókabogyós mártással, savanyú szilvakrémmel és brokkoli-karfiol kuszkusszal
Capuccino, passiógyümölccsel
Fehércsokoládés wasabifagylalt, zöldteás pisztáciaszósszal
Mignardies
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: