Kaviár és Lencse

Rizottó medvehagymapestóval

Tavaly már készítettem medvehagymás rizottót, de itt még intenzívebb az íz és a szín. És a vitaminok sem főnek ki belőle! Pesto-t készítettem, amit csak tálaláskor kevertünk a rizottóhoz. A képen még csak félig, de végül érdemes teljesen elkeverni.  A medvehagymákat késes robotgépben aprítom, hozzáadom a fenyőmagot és parmezán helyett most pecorino-t. Sózom és frissen… Tovább »

Áfonyás marhatokány cipóban, málnaecetes vinaigrette-es salátával

      A következő receptet Orsinak ajánlom, aki marhapörköltet szeretne főzni. Tudom, hogy ez nem marhapörkölt, de aki eddig megkóstolta még nem panaszkodott 🙂 Leginkább egy vadpörköltre hasonlít, de persze kis változtatással remek alap lehet egy marhapörkölthöz is.    Hozzávalók   1500 g marha fartő 200 g kolozsvári szalonna 150 g póréhagyma 500 ml… Tovább »

Petrezselyem krémleves

  Pár hete Bayonne és Toulouse környéki francia gasztronómiai kalandozásunk során Várvizi Péter séf úr sült süllő filével, ropogósra pirított pancettával és sült kápia paprika kockákkal álmodta meg ezt a levest, de mivel nálunk egy kiadós rántott húsos ebéd bevezetője lett így eltekintettem a levesbetéttől. Egyedül a paprikát nem éreztem volna túlzásnak, de sajna az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!