Kaviár és Lencse

Nem kell mindig kaviár, avagy túrógombóc gyorsan

 Bevallom, már nem emlékszem a filmre. Thomas Lievenről is csak annyi rémlik, hogy szőke volt. Vagy barna? Az viszont egész biztos, hogy Nagyikám receptes füzetében szerepelt a túrógombócának a leírása. Azt sem tudom, hogy került a birtokába a recept, de arra határozottan emlékszem, hogy nagyon szerettük. Viszonylag gyakran készítette, igazi házi túróból, ami a mosogató… Tovább »

Sóban eltett citrom

Só és citrom. Egyértelműen tequila, ugye? Ez most egy új megközelítés lesz, de ígérem egészen különleges élmény! És igen, eljutott hozzám az üzenet, hogy olyanokat “főzzek” amik közérthetőek és nem kell hozzá sem különleges, ismeretlen alapanyag, sem extra konyhai felszerelés, én mégis úgy gondolom, hogy a fő profilom továbbra is vegyes marad. Lesz zöldborsó főzelék… Tovább »

Csalamádé

Erre az évre végeztem a befőzéssel. Az utolsó tettem a narancslekvár szokott lenni, de mivel még maradt tavalyról, így most a csalamádé lett. Mikor megemlítettem a savanyúság projektet és a feladatát benne, Tamásom különféle mondvacsinált érveket hozott fel a káposztagyalulás ellen és érveket a zöldségeseknél gyalulva kapható mellett, ezért idén is “konyhakészen” vettük meg a… Tovább »

15 kg paradicsom és 6 kg szilva

Igen, ez a 2 héttel ezelőtti hétvégi programom címe! 🙂 Feleslegesen aggódtam, hogy lemaradok az idei paradicsom projektről a nyaralás miatt. Szombaton míg Tamásom a szüleinél tett látogatást, engem Anyukám megmentett a cipekedéstől és elvitt a piacra beszerző körútra. Így lett a tervezett 10 kg paradicsomból 15 kg és így csapódott még hozzá 6 kg… Tovább »

Eperdzsem, eperdzsem…,a végkifejlet

A múlt hétvégén, abben a kora őszi időben, bezárkóztunk a lakásba. Én és 11 kg szamóca méretű eper. Azt hiszem most egy ideig nem szeretnék epret látni 🙂 Lehet, hogy picit túllőttem a célon a 4 féle dzsemmel? Mindenesetre most büszkén nézegetem a kamra polcon sorakozó különféle méretű üvegeket. Készült sült eperdzsem, aminek az illatától… Tovább »

Bodzaszörp

Engem is elért a bodzaszörp készítési láz. Hisz szinte mindenhol azt hallani, hogy : Hurrá, most virágzik a bodza! Bevallom én még nem döntöttem el, hogy szeressem-e, de gondoltam adok egy esélyt az általam gyártottnak, mert szerintem az eddig kóstoltak ill. készítettek mind a túlzott édességük miatt nem nyertek meg a bodzaszörp szeretők táborának. Tamásom… Tovább »

Eperdzsem, eperdzsem…,

Nálam a hétvégén kezdetét veszi a befőző szezon, ami nagyjából ősz végén ér véget. Na, azért ez nem azt jelenti, hogy mostantól őszig mindent befőzők, ami csak kapható. Egyrészt mert korlátozott a tárolásra alkalmas helyem, másrészt a potenciális fogyasztók száma is mindössze kettő velem együtt 🙂 De annyi üvegnek azért mindenképp szorítok helyet, hogy ne… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!