Kaviár és Lencse

Nem kell mindig kaviár, avagy túrógombóc gyorsan

 Bevallom, már nem emlékszem a filmre. Thomas Lievenről is csak annyi rémlik, hogy szőke volt. Vagy barna? Az viszont egész biztos, hogy Nagyikám receptes füzetében szerepelt a túrógombócának a leírása. Azt sem tudom, hogy került a birtokába a recept, de arra határozottan emlékszem, hogy nagyon szerettük. Viszonylag gyakran készítette, igazi házi túróból, ami a mosogató… Tovább »

Szilveszter az Enoteca Corso-ban

A szilveszter nálunk hagyományosan két fő részvételével zajlik. Én készítem a menüt, Tamásom bontja a pezsgőt. Idén – még eltart egy darabig míg felfogom – szóval tavaly azonban elhagytuk ezt a hagyományt, mert meghívást kaptunk Pécsre, az Enoteca-ba, ahol illusztris társaságban köszönthettük az új évet. Az est fő szervezője Mach Tímea, a Csillagánizs tulajdonosa és… Tovább »

Kimpira

Egy újabb japán, de ezúttal változtatás nélkül.  Most már egyértelműen kijelenthetjük, hogy én egy olyan férfival élek, aki egyáltalán nem bánja, ha kimarad a hús olykor olykor. Imádja a francia konyha desszertjeit és a japán konyha sokoldalúan felhasznált zöldségeit. És persze a rizst, minden mennyiségben 🙂 A kimpira rém egyszerű étel, de azért igényel némi… Tovább »

Japán kurzus után szabadon

Nem szoktam szeretni, ha valaki megkérdezi, hogy nem lehetne pl. a ludaskását csirkemellből készíteni? Mert persze, hogy lehet, mindent lehet, csak akkor azt ne nevezzük ludaskásának!:)  Épp ezért nem adtam nevet a következő ételnek. A Csillagánizsban a japán kurzuson készítettünk Nikujaga-t, ami nekem annyira ízlett, hogy az lett a vasárnapi ebéd. És, hogy miért nem… Tovább »

A Csillagánizs főzőiskola, Várvizi Péter és még egy s más

A jó bornak nem kell cégér- tartja a magyar közmondás. Egyetértek, de most mégis úgy gondolom mesélek egy kicsit arról a főzőiskoláról, ami nálam már már függőséget váltott ki.  Igen, ez a Csillagánizs és nem, még nem lakom ott, csak gyakran vendégeskedem náluk:) Szeretem azt a hihetetlen profizmust, ahogy az órák az első perctől az… Tovább »

Sóban eltett citrom

Só és citrom. Egyértelműen tequila, ugye? Ez most egy új megközelítés lesz, de ígérem egészen különleges élmény! És igen, eljutott hozzám az üzenet, hogy olyanokat “főzzek” amik közérthetőek és nem kell hozzá sem különleges, ismeretlen alapanyag, sem extra konyhai felszerelés, én mégis úgy gondolom, hogy a fő profilom továbbra is vegyes marad. Lesz zöldborsó főzelék… Tovább »

Elvek, a Csillagánizs és egy csúcs köret Champagne vidékéről

Nem olvasok bulvársajtót. Nem sznobizmus, egyszerűen csak fenntartásaim vannak az ott tényként közölt hírekkel. Szerintem jogosan. Hinném, ha látnám, vagyis ha ott élnék velük. Ettől pedig az Isten mentse meg mindkét felet! 🙂 Az élet megannyi területén próbálok nem ítélkezni, nem alkotni felelőtlen véleményt a tények teljes és alapos megismerése nélkül. És hogy hogyan is… Tovább »

Elmélkedés a hőségről, avagy bevezető fagylalt variációkhoz

Minap Tamásommal arról beszélgettünk, hogy vajon mi is lehet az oka, hogy jó pár dél-európai ország, a fantasztikus természeti adottságai ellenére, mégis a csőd szélén áll. Hosszas eszmefuttatás után végül egy dologban sikerült megegyeznünk. Nevezetesen, hogy mindennek egész biztosan köze van az ott élő emberek természetéhez. ( tudom, nem mondok újdonságot )Nekem speciel egyre jobban… Tovább »

Canelé eperöntettel

Ismét egy francia desszert a Csillagánizsból. Egyedül a forma beszerzésével kellett megküzdenem. Főként, mert ott egy mini szilikon canelé formát használtunk és én csak normál méretűeket találtam. Esetleg réz formát sok ezer forint/db áron.  És aztán egyszer csak ráakadtam egy Lacor termékeket forgalmazó cégre. Vesztemre 🙂 Így végül megvettem az országban kapható legolcsóbb mini canelé… Tovább »

Sült csirkemell zöldfűszeres gnocchival és tejszínes hagymával

A maga nemében ez is fúziós konyha 🙂 Köretként Gordon Ramsay zöldfűszeres gnocchi-ját és Várvizi Péter által ihletett tejszínes, sült hagymát választottam az Ízbolygó és Vomberg Frigyes ötlete alapján készített fantasztikusan omlós és szaftos csirkemell mellé.  Annyira jól sikerült, hogy momentán nálam ez az összeállítás a kedvenc! És mivel Tamásom is csupán felsőfokban bírt beszélni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!