Kaviár és Lencse

Nem kell mindig kaviár, avagy túrógombóc gyorsan

 Bevallom, már nem emlékszem a filmre. Thomas Lievenről is csak annyi rémlik, hogy szőke volt. Vagy barna? Az viszont egész biztos, hogy Nagyikám receptes füzetében szerepelt a túrógombócának a leírása. Azt sem tudom, hogy került a birtokába a recept, de arra határozottan emlékszem, hogy nagyon szerettük. Viszonylag gyakran készítette, igazi házi túróból, ami a mosogató… Tovább »

Canelé eperöntettel

Ismét egy francia desszert a Csillagánizsból. Egyedül a forma beszerzésével kellett megküzdenem. Főként, mert ott egy mini szilikon canelé formát használtunk és én csak normál méretűeket találtam. Esetleg réz formát sok ezer forint/db áron.  És aztán egyszer csak ráakadtam egy Lacor termékeket forgalmazó cégre. Vesztemre 🙂 Így végül megvettem az országban kapható legolcsóbb mini canelé… Tovább »

Kókusztejes ragacsos rizs mangóval

A Csillagánizsban Segal Viktortól ismét tanultam egy fantasztikus fél óra alatt elkészíthető desszertet. A korábban bemutatott legújabb szerelemmel, thai mangóval tálaltuk. Nálam eper is került mellé. Nem mintha nem lett volna tökéletes nélküle is, de ha már egyszer fúzió..! A ragacsos rizs kifejezéstől nem kell megrémülni, mert nem egy émelyítő édességről van szó, a név… Tovább »

Far Breton

Nem vagyok egy nagy tejfogyasztó. Annyira nem, hogy a napi egy tejeskávémon kívül nem is iszom tejet. Így nálunk csak akkor van otthon, ha az épp aktuális főzésemhez szükséges.  Leginkább Cserpes féle, vagy Tamásom szüleitől valódi házi tej. Ez utóbbi azért felülmúlhatatlan! A hétvégén épp érkezett belőle másfél liter. Szerencsére nem tudom mérni a zsírtartalmát… Tovább »

Eperdzsem, eperdzsem…,

Nálam a hétvégén kezdetét veszi a befőző szezon, ami nagyjából ősz végén ér véget. Na, azért ez nem azt jelenti, hogy mostantól őszig mindent befőzők, ami csak kapható. Egyrészt mert korlátozott a tárolásra alkalmas helyem, másrészt a potenciális fogyasztók száma is mindössze kettő velem együtt 🙂 De annyi üvegnek azért mindenképp szorítok helyet, hogy ne… Tovább »

Epres, mézes ricotta palacsinta

Brunch. Az angol breakfast és lunch szavakból alkotott szleng. Származása nem teljesen egyértelmű. Egyes források szerint a New York-i Morning Sun riportere, Frank Ward O’Malley találta ki, más források szerint Nagy-Britanniában már 1896 óta ismert, de Kanada is pályázik a névadó címére. A lényeg a lényeg, hogy ez egy kiadós, többnyire vasárnapi, ünnepnapi késői reggeli,… Tovább »

Epres, vörösboros mini savarinok Anyák napjára

Eredetileg normál méretű savarint szerettem volna sütni anyák napjára Édeanyámnak, de ember lánya tervez…,. Anyu hirtelen fogyókúrába kezdett, a koszorú formámat pedig elnyelte a föld. Már az is eszembe ötlött, hogy csak álmodtam, hogy van nekem olyan 🙂 Pár hónapja a LIDL-ben vettem olyan szilikon formát, amiben 6 pici koszorú féleséget lehet sütni. Igaz a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!