Kaviár és Lencse

Karamellás csokoládé fagylalt

Ez a fagyi igazi csokoládé imádóknak készült. A karamelltől valami eszméletlen krémes és -18 fokos mélyhűtőben tartva, bármikor garantáltan azonnal adagolható. Egy teflonserpenyőben a cukorból világos karamellt készítek, majd hozzáöntöm a tejszínt és a tejet. Beleteszem a csokoládét és mikor felolvadt áttöltöm egy másik edénybe és pár percig botmixerrel keverem. Gyorsan lehűtöm, majd minimum 6… Tovább »

Pisztácia fagylalt

Tudom a pisztácia nem olcsó, de így lesz tényleg pisztácia ízű a fagylalt! 🙂  100 g pisztáciát egy serpenyőben átmelegítettem pár perc alatt. Mikor kihűlt, késsel felaprítottam. Ez lesz a végén a díszítés. A többi pisztáciát robotgépben krémesre turmixoltam. A tejet, a vizet, a tejport és szőlőcukrot simára kevertem, majd 40 fokosra melegítettem. ( Hőmérő… Tovább »

Joghurtos, sajtos málnafagylalt

Picit félve írtam bele a címbe a sajtot, de hát végül is tényleg az van benne. Fromage blanc. Ez a krémes, friss francia sajt engem leginkább a mascarponéra emlékeztet, csak sokkal lágyabb, krémesebb és annyira nem semleges az íze.  Nemrég málnaszörpöt csináltam, passzírozva és két szűrőn is áttörve. A második szűrőben visszamaradt málnapépet használtam fel… Tovább »

Vanília fagylalt

Végre jött egy kis lehűlés, így mindjárt nagyobb kedvvel ültem gép elé. Persze ez a ború meg a fotózásomnak nem kedvez, de hát ne legyünk telhetetlenek. Az elmúlt 2 hétben megtöltöttem a mélyhűtőt fagylalttal. Mind közül a vaníliával szenvedtem a legtöbbet. No, nem mintha bonyolult recept lenne. Egyszerűen csak az emelkedő hőmérséklettel együtt arányosan nőtt… Tovább »

Levendula és áfonyás levendula fagylalt

Nem szeretem a levendulát. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy akkor meg minek ez a fagyi?! Nos, azért mert évek óta mozgatja a fantáziám és idén történt egy csomó minden, ami végül az elkészítéséhez vezetett. Először Kata barátnőm ajánlott egy filmet: Egyszerűen bonyolult. Igaz egy egyszer nézhető, könnyed kis vígjátéknak bizonyult, de a főhősnő levendula… Tovább »

Mangó sorbet

Ez már a forró nyári napokra készülvén született. Félérett mangó a legjobb hozzá, mert az már kellően édes, de még megvan az a kellemes savanykás íze is, ami igazán jól érvényesül ebben a jéghideg frissítőben. Nekem a thai mangóval a csúcs, de a bárhol kapható mangóból is fantasztikus! A színe pedig a cékla sorbet-ével vetekszik…. Tovább »

Cékla sorbet

Gyerekkoromban Anyukámmal néha elmentünk a Grand Hotel szálló salátabárjába egy Waldorf salátára. Hazafelé még elnyaltunk egy fagyit és meg is volt a tökéletes anya-lány program 🙂 Kísérletező voltam már akkor is, így mikor megláttam a sóskafagyit egyértelmű volt, hogy megkóstolom. Mivel a sóskaszószt is hidegen szeretem, így ez a desszert sem okozott csalódást.  Hasonló meggondolásból… Tovább »

Joghurt fagylalt

Ebben az őrült hőségben nincs is jobb, mint egy mennyei fagylalt vacsora után, előtt, netán helyett 🙂 Vanília fagylalt általában csücsül a mélyhűtőmben, mert egy jegeskávé bármikor jól jöhet. Újabban pedig ez a fagyi is állandó helyet bérel nálunk, mert bármilyen gyümölccsel, dzsemmel kiegészítve vagy magában is hihetetlenül finom. És nem utolsó sorban igazán egyszerű… Tovább »

Margarita fagylalt

Nemrég a Nagykörúton beugrottunk egy mexikói étterembe, egy mozi előtti hűsölésre. Az ott dolgozók annyira kedvesek és lelkesek, hogy el is határoztam, legközelebb nem csak a sörüket kóstolom meg 🙂 Kifelé jövet a felszolgáló lány még utánunk szólt, hogy megkóstolhatnánk a margarita fagylaltjukat, ami annyira újdonság, hogy csak a még most nyomdában lévő étlapjukon van… Tovább »

Fekete erdő fagylalt

2 éve szereztem be egy fagylaltgépet, szerintem igazán jutányos áron, 5000 forintért. A tartálya azóta is mindig bent van a mélyhűtőben, hogy ne legyen akadály a hirtelen támadt fagylaltozhatnék előtt. Szerintem igazán jó fagyit csakis így lehet házilag gyártani. Olvastam olyan recepteket is, hogy 1-2 óránként át kell kevergetni a masszát, de se a mélyhűtőnek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!