Kaviár és Lencse

Kókusztejes ragacsos rizs mangóval

A Csillagánizsban Segal Viktortól ismét tanultam egy fantasztikus fél óra alatt elkészíthető desszertet. A korábban bemutatott legújabb szerelemmel, thai mangóval tálaltuk. Nálam eper is került mellé. Nem mintha nem lett volna tökéletes nélküle is, de ha már egyszer fúzió..! A ragacsos rizs kifejezéstől nem kell megrémülni, mert nem egy émelyítő édességről van szó, a név… Tovább »

Vacsorák hőség idején II.

Ez már egy tartalmasabb saláta, de jól lehűtve igazán üdítően tud hatni vacsora gyanánt. Nálunk nagy kedvenc az ananász. Nem, nem a konzerv! Annak állítom, hogy nem sok köze van a valódi gyümölcshöz. Egyre több helyen lehet kapni gyönyörű példányokat, meglehetősen baráti áron. Akkor finom, ha még szép zöldek a levelei, külsőre inkább sárga, mint… Tovább »

Grill őrület

Nyár egyenlő grillezés. Apró szépséghibája van csupán ennek a tevékenységnek, nevezetesen az, hogy lakásban nehezen kivitelezhető. Az erkélyen meg állítólag veszélyes lenne tüzet rakni. Ki tudja miért? 🙂 Pedig annyira szeretem a grillezett húsokat, halakat, zöldségeket, gyümölcsöket és persze a sajtokat. Szegény ember vízzel főz. Így történt, hogy mi egy elektromos grill sütővel próbáljuk előidézni… Tovább »

Rácsos linzer cseresznyével és túróval

Mostanság már tényleg nem érdemes határozott elképzeléssel piacra mennem, mert úgyis bekerül a kosárba pár olyan dolog, amivel akkor még nem tudom mihez is kezdek majd. Így jártam a cseresznyével. Ez még nem az az igazi nagyszemű, sötét bordó fajta, de nem tudtam ellenállni. Először csak egy cseresznyés vizes piskótára gondoltam, aztán lepényre. Végül vasárnap… Tovább »

Csirkemell almával, vilmos körtével és camemberttel

A Nők Lapjában múlt heti számában olvastam ezt a receptet. Pár hónapja nagy sikert aratott nálunk a bundázott-rántott változata, de hétköznap estére határozottan jobb ez a verzió. Az eredeti recept csak almát ír, de nem tudtam ellenállni a hétvégén a piacon gyönyörűen pirosló vilmoskörtéknek sem. A csirkemell szeleteket már reggel indulás előtt sóztam, borsoztam, így… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!