Kaviár és Lencse

Karamellás csokoládé fagylalt

Ez a fagyi igazi csokoládé imádóknak készült. A karamelltől valami eszméletlen krémes és -18 fokos mélyhűtőben tartva, bármikor garantáltan azonnal adagolható. Egy teflonserpenyőben a cukorból világos karamellt készítek, majd hozzáöntöm a tejszínt és a tejet. Beleteszem a csokoládét és mikor felolvadt áttöltöm egy másik edénybe és pár percig botmixerrel keverem. Gyorsan lehűtöm, majd minimum 6… Tovább »

Pisztácia fagylalt

Tudom a pisztácia nem olcsó, de így lesz tényleg pisztácia ízű a fagylalt! 🙂  100 g pisztáciát egy serpenyőben átmelegítettem pár perc alatt. Mikor kihűlt, késsel felaprítottam. Ez lesz a végén a díszítés. A többi pisztáciát robotgépben krémesre turmixoltam. A tejet, a vizet, a tejport és szőlőcukrot simára kevertem, majd 40 fokosra melegítettem. ( Hőmérő… Tovább »

Joghurtos, sajtos málnafagylalt

Picit félve írtam bele a címbe a sajtot, de hát végül is tényleg az van benne. Fromage blanc. Ez a krémes, friss francia sajt engem leginkább a mascarponéra emlékeztet, csak sokkal lágyabb, krémesebb és annyira nem semleges az íze.  Nemrég málnaszörpöt csináltam, passzírozva és két szűrőn is áttörve. A második szűrőben visszamaradt málnapépet használtam fel… Tovább »

Vanília fagylalt

Végre jött egy kis lehűlés, így mindjárt nagyobb kedvvel ültem gép elé. Persze ez a ború meg a fotózásomnak nem kedvez, de hát ne legyünk telhetetlenek. Az elmúlt 2 hétben megtöltöttem a mélyhűtőt fagylalttal. Mind közül a vaníliával szenvedtem a legtöbbet. No, nem mintha bonyolult recept lenne. Egyszerűen csak az emelkedő hőmérséklettel együtt arányosan nőtt… Tovább »

Mangó sorbet

Ez már a forró nyári napokra készülvén született. Félérett mangó a legjobb hozzá, mert az már kellően édes, de még megvan az a kellemes savanykás íze is, ami igazán jól érvényesül ebben a jéghideg frissítőben. Nekem a thai mangóval a csúcs, de a bárhol kapható mangóból is fantasztikus! A színe pedig a cékla sorbet-ével vetekszik…. Tovább »

Cékla sorbet

Gyerekkoromban Anyukámmal néha elmentünk a Grand Hotel szálló salátabárjába egy Waldorf salátára. Hazafelé még elnyaltunk egy fagyit és meg is volt a tökéletes anya-lány program 🙂 Kísérletező voltam már akkor is, így mikor megláttam a sóskafagyit egyértelmű volt, hogy megkóstolom. Mivel a sóskaszószt is hidegen szeretem, így ez a desszert sem okozott csalódást.  Hasonló meggondolásból… Tovább »

Kókusztejes ragacsos rizs mangóval

A Csillagánizsban Segal Viktortól ismét tanultam egy fantasztikus fél óra alatt elkészíthető desszertet. A korábban bemutatott legújabb szerelemmel, thai mangóval tálaltuk. Nálam eper is került mellé. Nem mintha nem lett volna tökéletes nélküle is, de ha már egyszer fúzió..! A ragacsos rizs kifejezéstől nem kell megrémülni, mert nem egy émelyítő édességről van szó, a név… Tovább »

Mangóhab

A mangóval sokáig hadilábon álltam. Nekem valahogy túlságosan illatos gyümölcsnek. Kicsit olyan, mintha parfümöt nyalogatnék. De azért időről időre próbálkozom vele. Nemrég a Csillagánizsban viszont Segal Viktor séf úr jóvoltából megismerkedtem a thai mangóval és azonnal szerelembe estem. Bár azt hiszem nem épp erre gondoltak, mikor a szerelem gyümölcse elnevezést kapta 🙂 Fantasztikus lédús, édes,… Tovább »

Eperdzsemmes panna cotta lime-mal

Lassan ideje visszatérni a hétköznapok rendszerébe. Véget kellene vetni a folyamatos zabálásnak, de ugyebár az nem is olyan egyszerű. Igaz megfigyeltem magamon, hogy a könnyedebb ételeket kívánom, de azt 2 óránként. 🙂 Még mindig rizottó lázban égek, így Tamásom nagy örömére gyakran kerül az asztalra mostanság. Csakúgy, mint a panna cotta különféle öntetekkel. Legutóbb épp… Tovább »

Multikulti karácsony a Csillagánizsban

Ígéretemhez híven íme a Mautner Zsófi által összeállított rendhagyó karácsonyi menü. A főzőest óta csupán a desszertet készítettem el itthon is, Tamásom nagy örömére :), de szép lassan biztos megcsinálom az összes receptet, mert különlegesek,viszonylag könnyen elkészíthetőek és nem utolsó sorban hihetetlenül finomak. Épp ezért egyenlőre csak ennek a receptjét és fotóját közlöm, a többit… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!