Kaviár és Lencse

Húsvéti kalács

Idén kétféle kalácsot sütöttem. Az egyik gyönyörű lett, a másik leginkább egy hatalmas, kerek bucira emlékeztetett, de annyira finom volt, hogy hétfőn ismét készítenem kellett egyet. A formája már határozottan szebb lett, de még mindig nem vagyok megelégedve vele. Az íze és az állaga viszont ismét fantasztikus volt. Pihe-puha, foszlós, édeskés és még a 3…. Tovább »

Pápai, fűszerezett parasztsonka

Tamásom pápai születésű. Ezért is örültem nagyon a Nagycsarnokban lévő kedvenc henteseimtől kapott fűszeres pápai sonkának. Mivel a januári disznóvágásból volt egy szépséges parasztsonkánk, amit mi leginkább is nyersen szeretünk megenni, így arra gondoltam ennek valami különlegesebb elkészítési módot találok ki. Mostanában Várvizi Péter séf úr órái hatására egyik kedvencem lett az alacsony hőfokon, lassan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!