Kaviár és Lencse

Nanterre-i briós

A külsején még lehet, hogy dolgozom  picit – de csakis akkor, ha nem megy az íz-állag rovására, mert az valami fantasztikus. Pihe-puha, foszlós. Én pirítva egy kis vajjal szerettem, Tamásom meg csak úgy, mert! Tökéletes reggeli azoknak, akik nem a sós vonalat részesítik előnyben. Bár a libamáj terrine mellé is el tudom képzelni! Vaníliás sóval… Tovább »

Tokaji libamáj brióssal és birschuttney-val

Pompás karácsonyi előétel lehet belőle, ha valakinek van ideje a rohanásban. Nekem sajnos nem volt, így pár héttel korábban ettük, de ez mit sem vont le az élményből. A libamájat egy éjszakára sós tejbe áztatom és lefedve hűtőbe teszem. Másnap kb. fél órára kézmeleg vízbe teszem, aztán megpucolom, kiszedem az ereket, leszedem a hártyákat. Semmi… Tovább »

Briós

A húsvéti kalács receptemet módosítottam, ehhez a brióshoz. Így akár le is fagyaszthatom és este elővéve meg is van oldva a reggeli kérdése.  A lisztet egy nagyobb tálba szitálom a közepébe egy mélyedésbe öntöm a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrom, aztán meleg helyen 2 órát kelesztem. Én a… Tovább »

Húsvéti kalács

Idén kétféle kalácsot sütöttem. Az egyik gyönyörű lett, a másik leginkább egy hatalmas, kerek bucira emlékeztetett, de annyira finom volt, hogy hétfőn ismét készítenem kellett egyet. A formája már határozottan szebb lett, de még mindig nem vagyok megelégedve vele. Az íze és az állaga viszont ismét fantasztikus volt. Pihe-puha, foszlós, édeskés és még a 3…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!