Kaviár és Lencse

Ricottatorta

A ricotta az egyetlen olyan dolog, aminek az elkészítése nálunk már Tamásom feladata. Az első sikerén felbuzdulva boldogan fog neki bármikor. Ehhez a süteményhez eredetileg citronát ( cukrozott citromhéj ) dukál, de mivel itt az eperszezon, ezért csökkentettem a mennyiségét és  frissen készült eperöntetet kanalaztunk mellé. Egyszerűen fantasztikus! A töltelékkel érdemes kezdeni. A ricottát összetöröm,… Tovább »

Ricotta házilag

Fantasztikusan egyszerű és nagyon finom ricottát lehet csinálni, aminek semmiféle tartósítószer és egyéb oda nem illő íze nincs. Mint már korábban írtam én szinte csakis házi tejet használok, abból is a “light” 3,6%-ost, de kipróbáltam és sima bolti tejjel is működik. Ha sima túrót készítek, akkor először “megaltatom” a tejet, ez tényleg csak a házi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!