A ricotta az egyetlen olyan dolog, aminek az elkészítése nálunk már Tamásom feladata. Az első sikerén felbuzdulva boldogan fog neki bármikor. Ehhez a süteményhez eredetileg citronát ( cukrozott citromhéj ) dukál, de mivel itt az eperszezon, ezért csökkentettem a mennyiségét és frissen készült eperöntetet kanalaztunk mellé. Egyszerűen fantasztikus! A töltelékkel érdemes kezdeni. A ricottát összetöröm,… Tovább »
Ricottatorta
A ricotta az egyetlen olyan dolog, aminek az elkészítése nálunk már Tamásom feladata. Az első sikerén felbuzdulva boldogan fog neki bármikor. Ehhez a süteményhez eredetileg citronát ( cukrozott citromhéj ) dukál, de mivel itt az eperszezon, ezért csökkentettem a mennyiségét és frissen készült eperöntetet kanalaztunk mellé. Egyszerűen fantasztikus! A töltelékkel érdemes kezdeni. A ricottát összetöröm,… Tovább »
Fantasztikusan egyszerű és nagyon finom ricottát lehet csinálni, aminek semmiféle tartósítószer és egyéb oda nem illő íze nincs. Mint már korábban írtam én szinte csakis házi tejet használok, abból is a “light” 3,6%-ost, de kipróbáltam és sima bolti tejjel is működik. Ha sima túrót készítek, akkor először “megaltatom” a tejet, ez tényleg csak a házi…