Kaviár és Lencse

Rizottó medvehagymapestóval

Tavaly már készítettem medvehagymás rizottót, de itt még intenzívebb az íz és a szín. És a vitaminok sem főnek ki belőle! Pesto-t készítettem, amit csak tálaláskor kevertünk a rizottóhoz. A képen még csak félig, de végül érdemes teljesen elkeverni.  A medvehagymákat késes robotgépben aprítom, hozzáadom a fenyőmagot és parmezán helyett most pecorino-t. Sózom és frissen… Tovább »

Rókagombás rizottó

Így kell lebukni 🙂 Íme egy újabb jó, ami a nyaralás alatt történt velünk! Gyönyörű, friss erdei gombára sikerült szert tennünk. Eredetileg úgy terveztem, hogy hazafelé útba ejtjük a szombathelyi piacot friss erdei gombáért. Mivel ott már jártam a Keresztszüleimmel épp ilyen okból kifolyólag és nem is akkora kerülő Szombathely Gosztoláról Pest felé főleg, ha… Tovább »

Medvehagymás rizottó

Most, hogy így nyár elején beköszöntött az ősz, a múlt héten készített fagylalt és sorbet csodák posztolásával inkább várnék még 🙂 Elvégre kinek van kedve akár csak olvasni is holmi jeges finomságokról!? Az időjárásnak tudom be, hogy egész hétvégén non stop tudtam volna enni. A medvehagyma még a tavasz hangulatát idézi, de fő szempontnak is… Tovább »

Bácskai rizottó

Nem elírás. Tényleg rizottó és tényleg bácskai. Az általam amúgy igen kedvelt bácskai rizseshúst gondoltam picit tovább a rizottó mániámra való tekintettel.  A hagymát összevágtam és olajon megdinszteltem. Beledobtam a paprikaszeleteket, aztán hozzáadtam az összevágott húst és jó pár percig sütögetem, ritkán átkeverve. majd sóztam, megszórtam a pirospaprikával, beletettem a paradicsomot, a paradicsom pürét és pár… Tovább »

Rizottó erdei gombával

Még mindig tart a rizottó őrület nálam és míg ki nem végzem az Ízek Itáliáját, gyanítom tartani is fog. Már látom magam előtt, ahogy Anyukám ebédet hoz Tamásnak pusztán szánalomból. Nem mintha nem adnék neki enni. Egyszerűen csak hallom Anyu sajnálkozó sóhaját a telefonban mikor a : „Mit ebédeltek ma?” rutinkérdésre én rutinosan felek :”Rizottót”… Tovább »

Rizottó marhahússal

Itt is igaz az az alapszabály, hogy igazán jót, csak jó minőségű alapanyagokból lehet főzni.  Rizottó esetén 2 dolog elengedhetetlen : jó minőségű rizottó rizs és alaplé. Rizottóhoz való rizsek közül az Arborio-hoz, már szinte bármelyik nagyobb üzletben hozzájuthatunk. Nemrég a Culinarisban vettem Vialone Nano és Carnaroli fajtát és mindkettő mennyei volt.  A Vialone Nano… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!