Kaviár és Lencse

A borjúszűz, a polenta és a borsmártás esete a Délmagyarország Gasztro magazinjával

Január elején megkeresett a Délmagyarország című napilap főszerkesztője, Lévay Gizella. Elmesélte, hogy gasztrobloggereket mutatnak be az újság kéthetente megjelenő Gasztro Magazinjában és az a megtiszteltetés ért, hogy én lehettem a januári 2 szám bloggere. Az első január 12.-én jelent meg, a második pedig 26.-án. Az idő rövidségére való tekintettel az első számhoz már korábban itt… Tovább »

Konfitált nyúlgerinc és olívás nyúlcomb vargányás burgonyafelfújttal

Korábban már írtam, hogy nem is olyan régen még azt se gondoltam volna, hogy nyulat fogok enni, nemhogy még meg is szeretem. Pedig pontosan ez történt. Azóta már többször került az asztalra és mikor a Tetrabbit kft. megkeresett az ajánlatával kapva kaptam az alkalmon, hogy itt is bemutathassam ezt az egészséges és rendkívül finom húst…. Tovább »

Áfonyás marhatokány cipóban, málnaecetes vinaigrette-es salátával

      A következő receptet Orsinak ajánlom, aki marhapörköltet szeretne főzni. Tudom, hogy ez nem marhapörkölt, de aki eddig megkóstolta még nem panaszkodott 🙂 Leginkább egy vadpörköltre hasonlít, de persze kis változtatással remek alap lehet egy marhapörkölthöz is.    Hozzávalók   1500 g marha fartő 200 g kolozsvári szalonna 150 g póréhagyma 500 ml… Tovább »

Gyömbéres, mézes oldalas

Segal Viktor séf úr a vietnámi fúzió jegyében álmodta meg ezt az ételt, ami bár nem igényel sok alapanyagot, mégis igazi ízorgia! A recept eredetijét Csillagánizsban csirkéből készítettük el, de csupán a rendelkezésünkre álló idő rövidsége miatt. Az én fantáziámat mindenesetre az oldalas jobban beindította főleg, hogy alkalmazhattam a számomra oly kedves “slow cooking” technikát…. Tovább »

Pápai, fűszerezett parasztsonka

Tamásom pápai születésű. Ezért is örültem nagyon a Nagycsarnokban lévő kedvenc henteseimtől kapott fűszeres pápai sonkának. Mivel a januári disznóvágásból volt egy szépséges parasztsonkánk, amit mi leginkább is nyersen szeretünk megenni, így arra gondoltam ennek valami különlegesebb elkészítési módot találok ki. Mostanában Várvizi Péter séf úr órái hatására egyik kedvencem lett az alacsony hőfokon, lassan… Tovább »

Argentin angus steak

Míg az előző posthoz fotóztam, összekötöttem a kellemest a hasznossal és vettem pár szelet argentin hátszínt és elkészítettem a legutóbbi Csillagánizsbeli Francia gasztronómiai kalandozás egyik receptjét. Ott a hús mellé egy cidre-rel és calvados-szal bolondított, gombás, tejszínes barnamártást készítettünk, én egyszerűen egy salátát gondoltam hozzá. De aztán elképzeltem Tamásom kérdő tekintetét : És a köret?!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!