Kaviár és Lencse

Nem kell mindig kaviár, avagy túrógombóc gyorsan

 Bevallom, már nem emlékszem a filmre. Thomas Lievenről is csak annyi rémlik, hogy szőke volt. Vagy barna? Az viszont egész biztos, hogy Nagyikám receptes füzetében szerepelt a túrógombócának a leírása. Azt sem tudom, hogy került a birtokába a recept, de arra határozottan emlékszem, hogy nagyon szerettük. Viszonylag gyakran készítette, igazi házi túróból, ami a mosogató… Tovább »

Rizottó medvehagymapestóval

Tavaly már készítettem medvehagymás rizottót, de itt még intenzívebb az íz és a szín. És a vitaminok sem főnek ki belőle! Pesto-t készítettem, amit csak tálaláskor kevertünk a rizottóhoz. A képen még csak félig, de végül érdemes teljesen elkeverni.  A medvehagymákat késes robotgépben aprítom, hozzáadom a fenyőmagot és parmezán helyett most pecorino-t. Sózom és frissen… Tovább »

Karalábéfőzelék medvehagymás húsgombóccal

Először is szeretném megmagyarázni a hosszú hallgatásom okát. Mit megmagyarázni!? Világgá kiabálni végre! 🙂  Kis családunk duóból trióvá alakul, ugyanis babát várok! KisPaca a tervek szerint szeptember végén érkezik majd. Mindenkit megnyugtatok, akkor természetesen kap majd rendes nevet is 🙂 És bár szerencsésen megúsztam a rosszulléteket, leszámítva egy makacs náthát csodásan vagyok, de mégsem főztem… Tovább »

Levendula és áfonyás levendula fagylalt

Nem szeretem a levendulát. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy akkor meg minek ez a fagyi?! Nos, azért mert évek óta mozgatja a fantáziám és idén történt egy csomó minden, ami végül az elkészítéséhez vezetett. Először Kata barátnőm ajánlott egy filmet: Egyszerűen bonyolult. Igaz egy egyszer nézhető, könnyed kis vígjátéknak bizonyult, de a főhősnő levendula… Tovább »

Gomolyasajtos cukkinilepény garnélával

Nem vagyok feltétlen híve a “gyorsan finomat” konyhaművészetnek, de van amikor még nekem sincs kedvem órákig főzőcskézni. Horvátországban ettünk olyan tojáslepényt, amibe cukkinit reszeltek és határozottan fel tudta dobni. Már akkor elhatároztam, hogy mihelyst húst rántok a maradék tojásból sütött lepényekbe én is reszelek. De ahogy ez lenni szokott vagy cukkini nem volt épp otthon,… Tovább »

Medvehagymás rizottó

Most, hogy így nyár elején beköszöntött az ősz, a múlt héten készített fagylalt és sorbet csodák posztolásával inkább várnék még 🙂 Elvégre kinek van kedve akár csak olvasni is holmi jeges finomságokról!? Az időjárásnak tudom be, hogy egész hétvégén non stop tudtam volna enni. A medvehagyma még a tavasz hangulatát idézi, de fő szempontnak is… Tovább »

Spárgaleves medvehagymás sajtos batyuval

Az ötletet Charlie Trotter-től vettem, de pár ponton módosítottam a receptjén. A spárga adott volt, de mivel már legalább két bejegyzés született az elmúlt időben medvehagyma nélkül, így azt is muszáj volt belecsempésznem 🙂 A kecskesajtot pedig Tamásom kedvéért lecseréltem gomolyasajtra. Egy alkalommal ugyanis hazaállítottam egy lejárat közeli kecske camembert-tel és azóta prüszköl, ha meghallja… Tovább »

Spárgás fettuccini

A tavasz sok szempontból a kedvenc évszakom. Az egyik fő azonban, hogy hétről hétre újabb, friss alapanyagokat találhatok a piacokon. Végre már nem Dél-Amerikából importált zöldségeket vásárolhatok, hanem megvehetem az itthon termettet is, olcsóbban. A spárga kedvelők véleménye megoszlik. Ki a zöld, ki a fehér mellett teszi le a voksát. És persze sokan vannak olyanok,… Tovább »

Medvehagymás rakott kel

Ismét medvehagyma. Tudom, hogy bizonyos emberek szemében lassan már klinikai esetnek számítok, de nem tehetek róla. Függő lettem. Már csak az édességekbe nem teszem bele 🙂  Mentségemre szolgál, hogy elkészítettem életem legfantasztikusabb rakott keljét. A medvehagyma fokhagymás íze remekül passzolt a kelkáposztához. A raguhoz kevés olajon megdinszteltem a hagymát. Picit lepirítottam rajta a lapockából darált,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!