Kaviár és Lencse

Japán kurzus után szabadon

Nem szoktam szeretni, ha valaki megkérdezi, hogy nem lehetne pl. a ludaskását csirkemellből készíteni? Mert persze, hogy lehet, mindent lehet, csak akkor azt ne nevezzük ludaskásának!:)  Épp ezért nem adtam nevet a következő ételnek. A Csillagánizsban a japán kurzuson készítettünk Nikujaga-t, ami nekem annyira ízlett, hogy az lett a vasárnapi ebéd. És, hogy miért nem… Tovább »

Sütőtökös, édesköményes kagylótészta

Naná, hogy sütőtök! Mi más is lehetne? 🙂 Az elfekvő készletek felhasználására született meg ez a gyors tészta, ami nálunk köretként funkcionált egy kis rózsaszínre sütött kacsamell mellé. Tudom, hogy nem mindenkinél hever a hűtőben édeskömény, de én nagyon szeretem és legnagyobb meglepetésemre Tamásom is.  A sütőtökhöz meg egészen csodás, így talán érdemes beszerezni. Az… Tovább »

Pappardelle csirkemájjal

A recept nevét rögtön szeretném is kiegészíteni: Pappardelle csirkemájjal, avagy a házi tészta dicsérete. A pappardelle a legszélesebb hosszú tészta, kb. 2 cm széles. Általában valamilyen tartalmas raguval, esetleg csirkemájjal vagy vargányával készítik.  Én most alapnak egy csirkemájas verziót választottam Locatelli-től. És akkor a magyarázat a recept módosított címére. Ha nem saját készítésű tésztával csináltam… Tovább »

Sült csirkemell zöldfűszeres gnocchival és tejszínes hagymával

A maga nemében ez is fúziós konyha 🙂 Köretként Gordon Ramsay zöldfűszeres gnocchi-ját és Várvizi Péter által ihletett tejszínes, sült hagymát választottam az Ízbolygó és Vomberg Frigyes ötlete alapján készített fantasztikusan omlós és szaftos csirkemell mellé.  Annyira jól sikerült, hogy momentán nálam ez az összeállítás a kedvenc! És mivel Tamásom is csupán felsőfokban bírt beszélni… Tovább »

Gomolyasajtos cukkinilepény garnélával

Nem vagyok feltétlen híve a “gyorsan finomat” konyhaművészetnek, de van amikor még nekem sincs kedvem órákig főzőcskézni. Horvátországban ettünk olyan tojáslepényt, amibe cukkinit reszeltek és határozottan fel tudta dobni. Már akkor elhatároztam, hogy mihelyst húst rántok a maradék tojásból sütött lepényekbe én is reszelek. De ahogy ez lenni szokott vagy cukkini nem volt épp otthon,… Tovább »

Spárgás fettuccini

A tavasz sok szempontból a kedvenc évszakom. Az egyik fő azonban, hogy hétről hétre újabb, friss alapanyagokat találhatok a piacokon. Végre már nem Dél-Amerikából importált zöldségeket vásárolhatok, hanem megvehetem az itthon termettet is, olcsóbban. A spárga kedvelők véleménye megoszlik. Ki a zöld, ki a fehér mellett teszi le a voksát. És persze sokan vannak olyanok,… Tovább »

Pizza

Vannak dolgok amiknek igenis meg kell adni a módját. Amiket nem lehet, nem szabad elsietni. Ilyen a pizza is. Az igazán finom, ropogós mégis puha és könnyű tésztához idő kell.  Mert ha igazán jó tésztát készítünk, akkor a lehető legegyszerűbb feltétekkel is mennyei lakomát varázsolhatunk az asztalra. Lássuk mi fontos még! A jó minőségű liszt,… Tovább »

Oilo aglio aszalt paradicsommal

Maradékok hasznosítására is tökéletesen alkalmasnak bizonyult a nemrég bevezetett “tésztanapunk”. Azt történt ugyanis, hogy fusiliből és pennéből is csupán egy személynek elegendő volt otthon. Mivel a főzési idejük azonos volt, így oilo aglio pefu-ra is keresztelhető ebédet készítettem belőle. Míg a tészták főttek, egy serpenyőbe olíván megfuttattam az apróra vágott fokhagymát és az összevágott, olajban… Tovább »

Szénégetőné spagettije

Nem titok, hogy Tamásommal egy helyen is dolgozunk. Kapcsolatunk hajnalán egyik nap saját készítésű ebéddel lepett meg. Carbonara spagettit kaptam méghozzá szívekkel díszített tányéron 🙂 Kétségkívül más recept alapján dolgozott, de az volt életem legfinomabb ebédje!  Egy ideje úgy alakítom a heti menüt, hogy legyen egy “tésztanap” és egy “főzeléknap”. A heti tésztaebédünk annak a… Tovább »

Fokhagymás-citromos csirke rukkola pesto-s kagylótésztával

A rukkola az egyik olyan dolog ami nálunk megosztja az amúgy egységes családi ízlésvilágot. Én imádom, Tamásom viszont egyáltalán nem bánná, ha soha többé nem ehetne. Nem turkálja ki a tányérjából, de nem is kér repetát. Pár hete egy csajos estére pizzát sütöttem és rukkolát csipegettünk hozzá, de elég sok megmaradt és jobb ötletem nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!