Kaviár és Lencse

Zöldséges sült tészta

Nagyon szeretem a távol-keleti konyhát. Kínai, indiai, japán, thai, a fűszereik, az ízviláguk, ahogy párosítják az ételeket, a szinte olvadóan puha húsok, a ropogós zöldségek, az időnként nem is kicsit csípős ételek…! Nekem szinte jöhet bármi, feltéve hogy már nem mozog 🙂 És itt még véletlenül sem gondolok az úgynevezett kínai büfékre, mert sajnos a… Tovább »

Káposztás tészta

Az egész valahol a cukrozott tojásrántottánál kezdődött egy hétköznap délelőtt, miközben a kolléganőkkel a hétvégi menüt próbáltuk megvitatni. Aztán jöttek az egyéb, nagy általánosságban megrökönyödést kiváltó étel változatok. Mint például az édes bundáskenyér, a sárgaborsó főzelék meggybefőttel, de szóba került a zserbó tejföllel.( Ez utóbbi kettőre be kell vallanom, hogy én esküszöm. Ajánlom kipróbálásra, bár… Tovább »

Lasagne

Gyermekkoromban imádtam nyers tésztát enni. Emlékszem, Mami hogyan tekerte fel a nyújtófára, nyújtotta hajszál vékonyra, vágta kockára, vagy épp metéltre, majd gyúrótáblán szárította és végül vászonzsákba tette. És arra is emlékszem, hogy mindig rám szólt, hogy lehetőleg ne egyek fél kiló tésztát nyersen 🙂 Akkor készítettem először házitésztát, mikor még nem lehetett itthon lasagne tésztát… Tovább »

Ricottás raviolini vanília öntettel

Még tart nálam a ricotta őrület. Főként, mert fogyókúrázom és ebből a kalóriaszegény túróféleségből egész sokat is lehet enni. Szóval mostanában mindig csücsül a hűtőben egy adag és eszem sósan, édesen, magában vagy épp kaporral és sóval bolondítva gomba kalapjában grillezve. A kapros verzió adta az ötletet, hogy tésztába töltve sajt- vagy gomba-szósszal tálaljam, de… Tovább »

Spenótos fusilli variációk

Nem tudom miért oszlanak meg az emberek spenót illetve sóska-szeretőkre, de ez tény. Persze akadnak kivételek is, mint például én. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy én Nagymamám spenótját és sóskáját ehettem. Utoljára az óvodában volt részem a közétkeztetés csodájában és arra már nem igazán emlékszem, de menzai spenótot volt szerencsém megkóstolni egy kórházi… Tovább »

Húsgolyók tüzes paradicsom szószban, tagliatellével

A május 1.-i ünnepet Egerben töltöttük. Eredetileg az Esterházy téren lévő, jól beharangozott Bormajálisra készültünk, de végül a Szépasszony völgyben ragadtunk, ahol bort kóstolgattunk és számolatlanul ettük mellé a zsíros kenyeret lilahagymával. Hogy mennyire finom tud egy ilyen egyszerű dolog is lenni! A sokat reklámozott dolgokról, pedig továbbra megmaradt az a véleményem, hogy nem hiába… Tovább »

Tintahalas spagetti medveshagymás, paradicsomos garnélával

Imádok piacra menni. Számomra feltöltődést jelent. A nézelődés közben kikapcsolok, olyankor csakis az jár a fejemben, hogy miből mit lehetne készíteni. Többnyire beérem az újpalotai csarnokkal is, ami alig 10 percre van tőlem és ahol már megvannak a jól bevált helyeim. De az abszolút kedvenc a Fővám téri Nagycsarnok. Képes vagyok egy órát buszozni, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!