Kaviár és Lencse

Rizottó medvehagymapestóval

Tavaly már készítettem medvehagymás rizottót, de itt még intenzívebb az íz és a szín. És a vitaminok sem főnek ki belőle! Pesto-t készítettem, amit csak tálaláskor kevertünk a rizottóhoz. A képen még csak félig, de végül érdemes teljesen elkeverni.  A medvehagymákat késes robotgépben aprítom, hozzáadom a fenyőmagot és parmezán helyett most pecorino-t. Sózom és frissen… Tovább »

Karalábéfőzelék medvehagymás húsgombóccal

Először is szeretném megmagyarázni a hosszú hallgatásom okát. Mit megmagyarázni!? Világgá kiabálni végre! 🙂  Kis családunk duóból trióvá alakul, ugyanis babát várok! KisPaca a tervek szerint szeptember végén érkezik majd. Mindenkit megnyugtatok, akkor természetesen kap majd rendes nevet is 🙂 És bár szerencsésen megúsztam a rosszulléteket, leszámítva egy makacs náthát csodásan vagyok, de mégsem főztem… Tovább »

Kimpira

Egy újabb japán, de ezúttal változtatás nélkül.  Most már egyértelműen kijelenthetjük, hogy én egy olyan férfival élek, aki egyáltalán nem bánja, ha kimarad a hús olykor olykor. Imádja a francia konyha desszertjeit és a japán konyha sokoldalúan felhasznált zöldségeit. És persze a rizst, minden mennyiségben 🙂 A kimpira rém egyszerű étel, de azért igényel némi… Tovább »

Guacamole

  Azt hiszem valamikor 8 éve készítettem először. Azért is maradt meg bennem ennyire, mert akkoriban még komoly nehézségekbe ütköztem, mikor koriandert, avokádót, chilit és limeot próbáltam beszerezni – egyszerre. Volt, hogy sikerült szert tennem egy cserép korianderre, de képtelen voltam életben tartani, míg a totál éretlen avokádóim egy papírzacskóban félpuha állapotba kerültek. Azóta többször… Tovább »

Sütőtökös, édesköményes kagylótészta

Naná, hogy sütőtök! Mi más is lehetne? 🙂 Az elfekvő készletek felhasználására született meg ez a gyors tészta, ami nálunk köretként funkcionált egy kis rózsaszínre sütött kacsamell mellé. Tudom, hogy nem mindenkinél hever a hűtőben édeskömény, de én nagyon szeretem és legnagyobb meglepetésemre Tamásom is.  A sütőtökhöz meg egészen csodás, így talán érdemes beszerezni. Az… Tovább »

Majonézes, füstölt padlizsánkrém

Nálam ez lett az új szerelem. Mielőtt Tamásom kiborulna, pontosítok. A kedvencem a padlizsánkrémek közül. Korábban mindig a sütőben készítettem és mivel az erkélyen nem merek beüzemelni egy faszenes grillsütőt, így a füstös íz eléréséhez gondoltam feláldozom a gázfőzőlapom. Mint utólag kiderült nem is volt igazi áldozat. Sikerült a gázrózsát teljesen körbeborítanom alufóliával és a… Tovább »

Petrezselyem krémleves

  Pár hete Bayonne és Toulouse környéki francia gasztronómiai kalandozásunk során Várvizi Péter séf úr sült süllő filével, ropogósra pirított pancettával és sült kápia paprika kockákkal álmodta meg ezt a levest, de mivel nálunk egy kiadós rántott húsos ebéd bevezetője lett így eltekintettem a levesbetéttől. Egyedül a paprikát nem éreztem volna túlzásnak, de sajna az… Tovább »

Gomolyasajtos cukkinilepény garnélával

Nem vagyok feltétlen híve a “gyorsan finomat” konyhaművészetnek, de van amikor még nekem sincs kedvem órákig főzőcskézni. Horvátországban ettünk olyan tojáslepényt, amibe cukkinit reszeltek és határozottan fel tudta dobni. Már akkor elhatároztam, hogy mihelyst húst rántok a maradék tojásból sütött lepényekbe én is reszelek. De ahogy ez lenni szokott vagy cukkini nem volt épp otthon,… Tovább »

Medvehagymás rizottó

Most, hogy így nyár elején beköszöntött az ősz, a múlt héten készített fagylalt és sorbet csodák posztolásával inkább várnék még 🙂 Elvégre kinek van kedve akár csak olvasni is holmi jeges finomságokról!? Az időjárásnak tudom be, hogy egész hétvégén non stop tudtam volna enni. A medvehagyma még a tavasz hangulatát idézi, de fő szempontnak is… Tovább »

Spárgaleves medvehagymás sajtos batyuval

Az ötletet Charlie Trotter-től vettem, de pár ponton módosítottam a receptjén. A spárga adott volt, de mivel már legalább két bejegyzés született az elmúlt időben medvehagyma nélkül, így azt is muszáj volt belecsempésznem 🙂 A kecskesajtot pedig Tamásom kedvéért lecseréltem gomolyasajtra. Egy alkalommal ugyanis hazaállítottam egy lejárat közeli kecske camembert-tel és azóta prüszköl, ha meghallja… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!