Rácsos linzer cseresznyével és túróval

Mostanság már tényleg nem érdemes határozott elképzeléssel piacra mennem, mert úgyis bekerül a kosárba pár olyan dolog, amivel akkor még nem tudom mihez is kezdek majd.

Így jártam a cseresznyével. Ez még nem az az igazi nagyszemű, sötét bordó fajta, de nem tudtam ellenállni. Először csak egy cseresznyés vizes piskótára gondoltam, aztán lepényre. Végül vasárnap reggelre megálmodtam a következő receptet:

A lisztet összekevertem a sütőporral és elmorzsoltam a vajjal. Hozzákevertem a többi hozzávalót és betettem a hűtőbe 1 órára. Közben a túrót összekevertem a tojássárgákkal, a vaníliával, a cukorral és a tojásfehérjékből vert habbal. Majd a legvégén belekevertem a morzsát. A cseresznyét még reggel kimagoztam és felfőztem a cukorral, fahéjjal, kardamonnal és a dzsemfixxel. Mivel túl édesnek ítéltem, így belekevertem 4 ek krémbalzsamot.

Egy tepsibe sütőpapírt tettem és belenyomkodtam a tészta kétharmadát. Először a túrót tettem rá, majd a cseresznyét. A tetejére a maradék tésztából rácsot formáztam. A rácsokat megkentem 1 tojás sárgájával és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem.

Hozzávalók:

25 dkg liszt

20 dkg darált mogyoró

5 dkg darált dió

25 dkg porcukor

25 dkg vaj

2 tojás sárgája

1 sütőpor

citromhéj

fahéj

csipet só

50 dkg túró

cukor

vaníla

2 tojás sárga

4 tojás fehérje

citromhéj

5 ek zsemlemorzsa

1 kg cseresznye

cukor

fahéj

kardamon (elhagyható)

cseresznyés krém balzsam (elhagyható)

1/2 tasak Dr. Oetker dzsemfix 3:1

Címkék: ,
Tovább a blogra »