Mákos guba



Amikor kifogyok az ötletekből és felteszem a kérdést Tamásomnak, hogy mit is főzzek még a következő hétre ebédre? Mákos gubát! Érkezett a válasz szinte azonnal. Már bele sem kezdek a magyarázatba mely szerint ez nem étel, legalábbis nem ebédnek való önmagában. Mint ahogy az aranygaluska és a somlói galuska sem. De végül is én kérdeztem. Így hát készítettem egy nagy adagot desszert gyanánt és megfogadtam, hogy egy darabig nem kérdezek:)

A tejet felforralom a vaníliával. Belekeverem a mézet, a citromhéjat és a porcukorral felhabosított tojássárgákat. Ezután a felkarikázott, mákkal összekevert kiflikre öntöm, amiket kivajazott jénaiba tettem. Dobálok pár kocka vajat a tetejére és előmelegített sütőben lefedve 15 percet sütöm.

Hozzávalók:

6-8 szikkadt kifli ( jó minőségű, esetleg házi)

8 dl tej

3 tojás

20 dkg darált mák

vanília eszencia, vagy vanília rúd

méz

1 citrom reszelt héja

porcukor

Címkék:
Tovább a blogra »