Szénégetőné spagettije

Nem titok, hogy Tamásommal egy helyen is dolgozunk. Kapcsolatunk hajnalán egyik nap saját készítésű ebéddel lepett meg. Carbonara spagettit kaptam méghozzá szívekkel díszített tányéron 🙂 Kétségkívül más recept alapján dolgozott, de az volt életem legfinomabb ebédje! 





Egy ideje úgy alakítom a heti menüt, hogy legyen egy “tésztanap” és egy “főzeléknap”. A heti tésztaebédünk annak a spagettinek a megidézésére készült.

Gyönyörűséges pancettát kaptam, amit kis kockákra vágtam és kevés olíva és vaj keverékén megpirítottam. Hozzáadtam a kifőtt spagettit és még 1-2 merőkanálnyit a tészta főzőlevéből. A tojássárgákat összekevertem a reszelt parmezánnal és pár perc után hozzákevertem a tésztához. Ekkor már elzártam alatt a gázt és folyamatosan kevergettem, rázogattam. A lényeg, hogy ne csapódjon ki a tojás, főleg ne legyen belőle sült tojásos tészta, hanem csak szépen vonja be a tésztaszálakat. Végül hozzákeverek még egy adag parmezánt és megszórom jó sok frissen őrölt fekete borssal. Só csupán a tészta főzővizébe került!









Hozzávalók:( 4 személyre)

500 g spagetti vagy linguini

150 g húsos szalonna ( pancetta, kolozsvári )

4 tojás sárgája

100 g parmezán 

olíva 

vaj



Címkék:
Tovább a blogra »