Oilo aglio aszalt paradicsommal

Maradékok hasznosítására is tökéletesen alkalmasnak bizonyult a nemrég bevezetett “tésztanapunk”. Azt történt ugyanis, hogy fusiliből és pennéből is csupán egy személynek elegendő volt otthon. Mivel a főzési idejük azonos volt, így oilo aglio pefu-ra is keresztelhető ebédet készítettem belőle.

Míg a tészták főttek, egy serpenyőbe olíván megfuttattam az apróra vágott fokhagymát és az összevágott, olajban eltett házi aszalt paradicsomot. Hozzáadtam a tésztát, alaposan átforgattam, hozzáadtam a reszelt parmezánt és megszórtam a vágott petrezselyemmel.A tészta főzésével együtt mindössze fél óra és még az elfekvő készletet is hasznosítottam. 🙂





Hozzávalók ( 2 személyre )





220 g tészta





3-4 gerezd fokhagyma

olíva olaj

aszalt paradicsom

petrezselyem

50 g parmezán

Címkék:
Tovább a blogra »