Tudom, tudom. De kitartás, legnagyobb sajnálatomra nem is olyan sokára vége a szezonnak és akkor jönnek újra a medvehagyma mentes posztok!
Azért, hogy ne legyek unalmas lenne itt még valami fontos. Mégpedig a jó minőségű (kenyér)liszt kérdése.
A lisztről nekem mindig az a cinkos összekacsintás Anyuval és “jajmármegint!” felkiáltás jut eszembe, mikor Nagyikám elküldött minket lisztért, mert már “csak” 10 kiló volt otthon, de kikötötte, hogy csakis Komáromi lisztet hozzunk! Ha Anyuval még a 3. boltban sem kaptunk, akkor már azon viccelődtünk, hogy mese nincs, mennünk kell Komáromba lisztért! Azóta is sokszor meséltem, hogy milyen “háklis” is volt az én Nagyim.
És akkor tessék! Egy ideje már nekem is van ilyen fejlövésem 🙂 Én a Tótkomlósi kenyérlisztre esküszöm. És szerencsémre az internet világában, már kicsit sem nehéz feladat egy pesti lánynak Békés megyei liszttel sütnie. Többen is kérdeztétek már, hogy hol és milyet veszek. Ajánlom a helyet sok szeretettel, mert tényleg kivételesen jók a lisztjeik. Én kézzel dagasztok és már a tapintásra is egészen különleges.
A mostanában oly kedvelt baguette receptemet használtam itt is, de az egyszerűbb tárolás kedvéért ( ugyanis a hosszú kenyerek nem fértek el egészben a kenyértartónkban) 6 rövid baguett-et készítettem. A formázás előtt friss, aprított medvehagymát gyúrtam a tésztába. Nagyjából 8-10 levél elegendő 6 mini baguette vagy 3 normál “medvehagymásításra” 🙂