A húsvéti kalács receptemet módosítottam, ehhez a brióshoz. Így akár le is fagyaszthatom és este elővéve meg is van oldva a reggeli kérdése.
A lisztet egy nagyobb tálba szitálom a közepébe egy mélyedésbe öntöm a langyos tejben, kevés cukorral felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Alaposan összegyúrom, aztán meleg helyen 2 órát kelesztem. Én a sütőt szoktam felmelegíteni 40 fokra, aztán elzárom és letakarva belehelyezem a tésztát. Ezután 8 egyenlő részre szedem és vékony hengereket sodrok belőlük, amiket aztán csiga formában feltekerek. Letakarva pihentetem 30 percet. Közben előmelegítem a sütőt 180 fokosra, a briósok tetejét megkenem tojássárgájával és alaposan megszórom kristálycukorral. Kb. 20 perc alatt készre sütöm.