Picit félve írtam bele a címbe a sajtot, de hát végül is tényleg az van benne. Fromage blanc. Ez a krémes, friss francia sajt engem leginkább a mascarponéra emlékeztet, csak sokkal lágyabb, krémesebb és annyira nem semleges az íze.
Nemrég málnaszörpöt csináltam, passzírozva és két szűrőn is áttörve. A második szűrőben visszamaradt málnapépet használtam fel ehhez a fagyihoz és még némi szörpöt is, hogy nagyon málnás legyen 🙂
A Culináris-ban igazán baráti áron sikerült kimérve valódi görög joghurtot vennem. Ha épp nem járok arrafelé, akkor Cserpes féle natúr joghurtot szoktam összekeverni tejszínnel, szűrőbe és/vagy kendőbe teszem és 1 éjszakán át a hűtőben csepegtetem.
Mindent összekevertem, aztán pár órára hűtőbe tettem, majd fagylaltgépbe.
Hozzávalók: