Sütőtökös, édesköményes kagylótészta

Naná, hogy sütőtök! Mi más is lehetne? 🙂 Az elfekvő készletek felhasználására született meg ez a gyors tészta, ami nálunk köretként funkcionált egy kis rózsaszínre sütött kacsamell mellé.

Tudom, hogy nem mindenkinél hever a hűtőben édeskömény, de én nagyon szeretem és legnagyobb meglepetésemre Tamásom is.  A sütőtökhöz meg egészen csodás, így talán érdemes beszerezni. Az aszalt paradicsom pikánssága és a színe miatt is kihagyhatatlan volt. 

(És akkor egy kis segítség azoknak akik ellenálltak a kísértésnek és az augusztusi hőségben nem álltak neki paradicsomot aszalni 🙂 Kifejezetten baráti, 250 Ft-os áron lehet a nagycsarnokbeli Ázsia boltban kapni)

A sütőtököt és az édesköményt is 1 centis kockákra vágtam. Kevés olívaolajra dobom először a tököt, majd mikor már félpuha hozzádobom az édesköményt és a paradicsomot is. Hozzáadom a sót és a fűszereket. Mikor minden puhára párolódott és eszméletlen illatok terjengenek a konyhában hozzákeverem a kifőtt tésztát. Ha olajban eltett paradicsomot használok, akkor azt is most adom hozzá. Tálaláskor megszórom frissen reszelt parmezánnal és meglocsolom olívaolajjal. Gyors, színes, vidám és önálló fogásként is megállja a helyét!

Hozzávalók (2 személyre):





220 g kagylótészta

1 édeskömény gumó

250 g sütőtök

100 g aszalt paradicsom 

olívaolaj

parmezán



frissen őrölt bors

1-1 csipet fahéj, gyömbér, szegfűszeg, cayenne bors, koriander és szerecsendió

Címkék: , ,
Tovább a blogra »