Szilveszter az Enoteca Corso-ban

A szilveszter nálunk hagyományosan két fő részvételével zajlik. Én készítem a menüt, Tamásom bontja a pezsgőt. Idén – még eltart egy darabig míg felfogom – szóval tavaly azonban elhagytuk ezt a hagyományt, mert meghívást kaptunk Pécsre, az Enoteca-ba, ahol illusztris társaságban köszönthettük az új évet. Az est fő szervezője Mach Tímea, a Csillagánizs tulajdonosa és férje Albu László volt. Ott volt Ugrai Nagy Tünde alias Ízbolygó és férje Ugrai Péter vagyis Mr. Ízbolygó. Petőfi Laci, aki a Bűvös Szakács blog jegyzékét készíti. És Fehér Zsuzsanna férjével Gyurival, akik nagy gombász hírében állnak és erről a Ha bolond, ne szedd le! blogban posztolnak is.

És mivel az est egyben borest is volt, az asztalunknál foglalt helyet a Szent Benedek pincészet tulajdonosa, dr. Farkas Géza és felesége Palcsó Ildikó, akik kitűnő boraikkal emelték a hangulatot.

A menüt pedig természetesen Várvizi Péter követte el a tőle megszokott fantasztikus minőségben, “kis” japán beütéssel. 🙂

Az ott készült fotókkal szeretnék nagyon boldog új esztendőt kívánni mindenkinek!



Menü





Kapros kecskesajtos svéd kenyérfalat nyúlhal ikrával, sajtos ropogós





Libamáj terrine, citromnádfagylalttal





Reteksaláta, süllő sashimi-vel, limeleveles vinaigrette-el





Grillezett királyrák, vanília olajjal, japán rizzsel és cukkini tempurával

Szárnyas erőleves csillagánizzsal



Cabillaud, sárgarépás miso-s szósszal, konfitált gyömbérrel és újhagymával





Őzgerinc, borókabogyós mártással, savanyú szilvakrémmel és brokkoli-karfiol kuszkusszal





Capuccino, passiógyümölccsel





Fehércsokoládés wasabifagylalt, zöldteás pisztáciaszósszal





Mignardies 













Címkék: , , ,
Tovább a blogra »